У Мінсоцполітики розповіли, хто отримає підвищення пенсії у грудні

пенсії
Фото ілюстративне, з вільних джерел

У грудні нинішнього року підвищення пенсії до 1769 грн відбудеться у тих пенсіонерів, які не мали 30-35 років стажу та не отримали підвищення у вересні.

Про це сказав радник міністра соціальної політики України Микола Шамбір в етері одного із телеканалів.

«Це (підвищення пенсії для 1,6 млн пенсіонерів у вересні. – ред.) отримали ті, хто має страховий стаж 30-35, відповідно, жінки і чоловіки. І у яких пенсія менше ніж 2000 грн.

Відповідно, до 2000 у них було підвищення. У грудні підвищення прожиткового мінімуму із 1712 до 1769 грн і, відповідно, та категорія, яка підвищення отримала у вересні, не підпадає під це підвищення у грудні, тому що це ті, хто має менший стаж. Крім підвищення мінімальної пенсії буде підвищення надбавок і підвищень, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму», – сказав Шамбір.

Він зазначив, що якщо людина має надбавку, то її розмір також підвищать.

«Наскільки мінімальна пенсія підвищується? З 1712 до 1769 грн. І якщо, наприклад, учасник бойових дій має надбавку до пенсії у розмірі 25% прожиткового мінімуму, то таке ж відповідне підвищення він отримає з грудня, тобто, 25% цього зросте… Рости буде і максимальна пенсія, тому що максимальна пенсія – 10 прожиткових мінімумів. З грудня-місяця вона також зросте», – додав Шамбір.

За його словами, 17 тис. 120 грн, а саме такий розмір у максимальної пенсії, отримують кілька тисяч осіб. Для цього потрібно мати зарплату на рівні 15 мінімальних заробітних плат – 75 тис. грн та стаж у 35 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: