Через вимкнення світла збирають позачергову сесію Львівської облради

На п’ятницю, 12 грудня, призначили позачергову сесію Львівської обласної ради.

Про це повідомив голова Львівської обласної ради Петро Колодій під час сесії сьогодні, передає кореспондент «Вголосу».

На сьогоднішній сесії обласної ради депутати заслухали інформацію ПАТ «Львівобленерго» щодо графіка аварійних вимкнень електроенергії у Львівській області.

Технічний директор ПАТ «Львівобленерго» Володимир Романишин розповів, що  на підприємстві прогнозували, що доведеться економити, тому ще у листопаді були розроблені регулярні графіки вимкнення електроенергії. Минулого тижня ці графіки були затверджені на засіданні обласного антикризового енергетичного штабу, а вже цього тижня будуть розглянуті у районах.

«Відімкнення електроенергії, безумовно, є непопулярним процесом, але ми змушені на це йти, щоб врегулювати процес. Опублікувавши графіки регулярного відімкнення електроенергії чи надавши інформацію про час їх застосування, ми зможемо дещо зменшити той негатив, який сьогодні маємо», – сказав Володимир Романишин.

Він додав, що всі відключення електрики підприємство проводить відповідно до Інструкції по складанню та впровадженню графіків обмежень, яка передбачає, що відключенню не підлягають лише споживачі особливої групи першої категорії.

«До прикладу, це може бути крупний нафтопереробний завод. На теренах Львівської області таких споживачів немає. Однак є споживачі, які теж є дуже важливими. Тому у наші графіки не попадають шахти, хімзаводи тощо. Стосовно споживачів інших категорій – графіки не обмежують їх вимкнення», – пояснив технічний директор ПАТ «Львівобленерго».

Водночас обласні обранці наголосили, що вимкнення електроенергії у області призводить до дуже поганих наслідків. До прикладу, діти у школах-інтернатах залишаються без харчування, в магазинах псуються продукти, простоюють великі підприємства.

Зважаючи на таку ситуацію було прийняте рішення про скликання позачергової сесії Львівської облради, куди запросять представників обленерго, громадськості, обласної державної адміністрації та фахівців у галузі енергетики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: