Іран має на меті укласти ядерну угоду протягом кількох місяців

До 2017 року економіка України зросте до 4%
Невелике зростання економіки України у 2016 році в умовах різкого падіння інфляції в наступному році зміниться і прискориться, мінімум, до 4%, прогнозує перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів

Президент Ірану Хасан Рухані заявив, що хоче укласти з міжнародною спільнотою угоду щодо ядерної програми протягом найближчих трьох-шести місяців.

У своєму інтерв'ю газеті Washington Post пан Рухані заявив. що вирішення ядерної проблеми може стати "відправним пунктом" у процесі поліпшення американо-іранських відносин.

За словами президента Ірану, верховний лідер країни аятола Хаменеї наділив його всіма необхідними повноваженнями для переговорів з цього питання.

У четвер, 26 вересня, Іран проведе переговори з п'ятьома постійними членами Ради Безпеки ООН і Німеччиною про власну програму збагачення урану.

Запланована зустріч міністра закордонних справ ірану Джавада Заріфа з державним секретарем США Джоном Керрі та дипломатами з Великої Британії, Франції, Росії, китаю та Німеччини у Нью-Йорку.

Переговори між Тегераном і "шісткою" країн щодо ядерної програми продовжуються з 2006 року.

Тегеран наполягає, що збагачує уран для мирних цілей, однак США та їхні союзники, включно з Ізраїлем, підозрюють, що Іран насправді розробляє ядерну зброю.

Про готовність Ірану продовжити переговори Хасан Рухані заявив у вівторок, виступаючи перед Генеральною Асамблеєю ООН.

Президент Ірану наголосив, що Тегеран готовий негайно долучитися до "обмежених у часі та орієнтованих на результат переговорів, щоб вибудувати взаємну довіру та з повною прозорістю позбутися взаємних неоднозначностей".

Президент Рухані також сказав, що "так звана іранська загроза" – це вигадка та розкритикував міжнародні санкції проти Ірану.

"Це чисто насильницькі санкції", - сказав він, додавши, що їхній вплив відчула на собі не політична еліта, а "скоріше звичайні люди".

Іран перебуває під дією санкцій з боку ООН та Заходу за розробку ядерної програми.

Президент США Барак Обама привітав "більш поміркований курс" Хасана Рухані.

Джерело: ВВС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: