«Ми маємо можливість отримувати безцінний досвід багатьох німецьких міст», - А.Садовий про І Українську академію інтегрованого міського розвитку

Львівщина експортує свою продукцію у 91 країну світу

У рамках спільного українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова», що реалізовується Львівською міською радою та Німецьким товариством міжнародної співпраці (GIZ), впродовж 10-11 жовтня відбувається І Українська академія інтегрованого міського розвитку. Тема академії: покращення громадського простору як імпульс для сталого розвитку неблагополучних частин міста.

Академія інтегрованого міського розвитку має ініціювати в Україні процес обміну досвідом між містами та розвинути діалог на тематику інтегрованого розвитку міста на національному рівні.

«Ми маємо можливість отримувати безцінний досвід багатьох німецьких міст, який консолідований GIZ, структурою, яка працює від Уряду Німеччини в Україні і у Львові. Дуже важливим є розвиток інфраструктури, розвиток громадського простору. Цей досвід – і теорію, і практику – ми отримуємо від німецьких колег для того, щоб всі ці добрі приклади впроваджувати в українських містах. Зокрема, розвиток велоінфраструктури у Львові відбувається завдяки підтримці і добрим консультаціям наших німецьких колег. Наступний етап – це збільшення громадського простору, щоб пішоходи почували себе гідно у Львові, щоб львів’янин міг відчувати комфорт у Львові. Приємно, що сьогодні на цю академію приїхало дуже багато представників – більше, ніж з 20 міст. Всі вони черпають досвід. Ми максимально відкриті, бо для нас важливо, щоб в Україні було багато успішних міст. Німецькі колеги діляться всім досвідом, всією інформацією. Це буде два важливих дні. І два дні вчимось, як студенти, ходимо на лекції, записуємо мудрі тези і з колегами це обговорюємо, щоб цей досвід врахувати», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Впродовж дводенної академії учасникам буде представлено найкращий міжнародний досвід благоустрою громадського простору та ревіталізації неблагополучних частин міста.

За підтримки міжнародних експертів, на прикладі площі Старий Ринок  учасники спільно розроблять пропозиції своїх майбутніх дій для благоустрою площі, а також сталого розвитку району Підзамче. При цьому буде визначено оптимальні методи роботи та залучення мешканців, сплановано заходи, спрямовані на підвищення рівня свідомості та роботу з громадськістю, а також необхідні додаткові заходи. Метою академії є надати учасникам знання та досвід, які вони могли би втілювати у своїй подальшій діяльності.

В І Українській академії інтегрованого міського розвитку бере участь близько 60 учасників з понад 15 великих та малих міст України. Серед запрошених голови та головні архітектори міст, представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, начальники та працівники управлінь містобудування та архітектури, а також управлінь охорони історичного середовища.

Христина Процак

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: