Угорщина виступає своєрідним адвокатом України у євроінтеграційних процесах, - П’ятак

25 жовтня заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак зустрівся з угорською делегацією Саболч-Сатмар-Березької області на чолі з керівником апарату голови обласної ради Чобо Поппом. До спілкування з делегацією Угорщини долучились депутати обласної ради Оксана Юринець, Андрій Корнат, Остап Стахів, а також заступник представника МЗС України у Львові Наталія Мацкевич.

Відзначимо, що згідно з програмою візиту угорської делегації на Львівщину відбулось підписання угоди між Сколівською районною радою і РДА та Державною адміністрацією Кішвардського району (Угорщина). Сторони зацікавлені у налагоджені транскордонного співробітництва. Відповідно до угоди, вони зобов’язались співпрацювати в напрямку освітньої галузі, культурної, а також – у сфері туризму й охорони здоров’я.

Під час обговорення цього документу Валерій П’ятак зазначив, що обов’язком обласної ради є завжди підтримувати дієві ініціативи, які виходять з місцевих рад. Водночас він зауважив, що найголовнішим чинником при налагодженні контактів є співпраця, яка започатковується на рівні міст та районів.

Також заступник голови облради наголосив: «У своїй співпраці ми зобов’язані використати інструмент Карпатського єврорегіону, адже, безумовно, у нас є спільні можливості для прогресу. Так, Україна та Угорщина можуть спільно розвивати такі напрямки, як рекреація та туризм, напрацьовувати екологічні програми. До прикладу, якщо рекреаційний потенціал Сколівського району об’єднати із потенціалом термальних вод угорських країв, то отримаємо досить потужний туристичний напрям».

У розмові з угорською делегацією керівництво обласної ради торкнулось і питання перетину кордону з Угорщиною. Зокрема Валерій П’ятак відзначив, що над спрощенням процедури в’їзду в Угорщину повинні працювати обидві сторони, оскільки це лише сприятиме транскордонній співпраці обох держав.

Депутати Львівської обласної ради, які були присутні на зустрічі з угорською делегацією, також висловили зацікавленість у співпраці з колегами регіональних парламентів Угорщини та окреслили конкретне коло питань для вивчення.

На завершення Валерій П’ятак висловив вдячність за те, що Угорщина виступає своєрідним адвокатом України у євроінтеграційних процесах. Також заступник голови облради побажав, аби такі зустрічі сприяли активній та плідній співпраці між регіонами та державами зокрема.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: