Порошенко передав державну нагороду загиблого генерала Кульчицького його дружині

Сьогодні президент України Петро Порошенко зустрівся з вдовою генерал-майора Сергія Кульчицького, який загинув під час АТО на сході, Надією Кульчицькою та його сином Валерієм

Про це повідомляє портал Глави держави.

Порошенко  вручив Надії Кульчицькій грамоту про присвоєння її чоловікові звання Героя України та орден «Золота Зірка» (посмертно).

«Немає більш достойної людини, ніж Ваш чоловік, батько. Впевнений, що на таких прикладах виховуватимуться майбутні покоління», - сказав президент.

Він наголосив, що завдяки своїм людським якостям, професіоналізму, відвазі Сергій Кульчицький  мав значний авторитет та був у пошані серед військових. «Важливо, що генерал йде в атаку, не ховаючись за спини солдат і офіцерів. Він справжній герой», - сказав Порошенко.

Президент також повідомив, що доручив відповідним органам провести ретельне розслідування обставин загибелі генерал-майора Кульчицького та військовослужбовців, які були разом з ним на борту вертольота. «Впевнений, що винні  у загибелі українських військових будуть покарані», - підкреслив глава держави.

У свою чергу Надія Кульчицька подякувала Порошенку за високу нагороду та визнання подвигу її чоловіка.

Нагадаємо, 20 червня Порошенко підписав указ про присвоєння звання Героя України трьом військовослужбовцям, що брали участь в антитерористичній операції на сході України. Одну з державних нагород отримав посмертно генерал Нацгвардії Сергій Кульчицький, який загинув 29 травня поблизу міста Слав’янська. Він летів в гелікоптері МІ-8 Національної гвардії України, який потрапив під обстріл терористів.

За даними Нацгвардії, в результаті події загинуло 12 чоловік – шість військовослужбовців Національної гвардії України, включаючи екіпаж гелікоптеру, та шість – представників спецпідрозділу МВС України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: