Україна могла б уникнути війни, якби мала єдину Православну церкву, – владика Димитрій

«Українці мають будувати свою державу. Поки цього не зрозуміємо, ніхто ззовні не допоможе», – про це 5 березня під час зустрічі в екуменічній каплиці Львівської міської ради заявив владика Димитрій (Рудюк), повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

«Я скажу насамперед як історик, а потім як богослов. Думаю, в нас би всього цього не було, якби мали в Україні Єдину Православну Церкву. Адже на Сході все-таки домінує православна церква, як і на Центральній Україні, на Волині…Думаю, що ми б могли цього уникнути, могли б вирішити цю проблему за 23-24 роки. Але, на жаль, були внутрішні і зовнішні чинники»,– зазначив духовний наставник.

Водночас він наголосив, що у Львові не сталося б такого як на Донбасі, бо церква має тут авторитет і не допустила б подібних речей.

«Співпраця православних і греко-католиків у час війни має неабияке значення…Дуже важливо, коли люди об’єднуються в цьому спільному горі. Це єднає нас як народ», – зауважив владика.

На його переконання, нинішні події в Україні мають піти нашому народу на благо. «Ця свідомість, яка відкривається в нас під час війни, це глибинне відчуття трагедії мають збудити в нас відповідальність», – пояснив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: