Синютка не вважає свою посаду даром Божим, чи карою Божою

Синютка провів виїзну нараду з активом Дрогобицького краю

У своєму короткому вступному слові перед громадсько-господарським активом регіону Олег Синютка зазначив, що Дрогобицький район є одним з найскладніших в області.

Тут назбирався цілий комплекс проблем, пов'язаний з адміністративно-територіальним устроєм та іншими чинниками. “Втім, держава сьогодні має одну спільну біду. Це — війна, - наголосив очільник області,- було б гріхом говорити, що Дрогобиччина є непатріотичною.

Багато її синів є героїчними оборонцями країни. Інша частина буквально лізе зі шкіри, щоб підтримати армії. Але є й ті, які ховаються і сподіваються, що перечекають, ті, хто на цьому заробляє.” Зупинився Олег Синютка на питанні порядності чиновників, адже досі є негативні приклади корупції, підприємці скаржаться на бюрократичні зволікання. Голова облдержадміністрації зазначив, що такі явища будуть жорстко каратися.

Поряд з цим, Олег Синютка позитивно оцінив роботу нових керівників правоохоронних органів області, зокрема, начальника ГУМВСУ Дмитра Загарії, управління Служби Безпеки України.

Олег Синютка провів виїзну нараду з активом Дрогобицького краюСеред інших важливих проблем регіону він назвав стан доріг, відсутність уже рік часу голови райдержадміністрації, децентралізація влади. “Поки триває війна, нам не варто очікувати потужних інвесторів. Тому необхідно виходити з реальних можливостей і чесно про це говорити. Не маємо права змарнувати свій шанс, а дати людям повірити в те, що вони впливають на процеси в державі,”- сказав О.Синютка.

Очільник Львівщини назвав декілька позитивних кроків. Це — об'єднання народних депутатів України від області задля відстоювання інтересів Львівщини. Правильним він назвав рішення депутатської комісії облради на чолі із Михайлом Задорожним, яке дозволить не розпорошувати бюджетні кошти, а реально і поступово проводити належний ремонт доріг. Він також повідомив про створення на базі Винниківського госпіталю центру реабілітації та допомоги демобілізованим з АТО.

Голова облдержадміністрації зауважив, що такі зустрічі він проводить для того, щоб почути про проблеми з перших вуст. Тому надав слово присутнім.

Коротко про стан справ у районі, проблеми та перспективи висловилися голова районної ради Михайло Сікора та перший заступник голови райдержадміністрації Степан Рудницький.

Запитання присутніх стосувалися затягування з призначенням голови райдержадміністрації, об'єднання громад за принципом добровільності, а не примусовості, облаштування гравійного кар'єру, що зупинить крадіжки піщано-гравійної суміші та дасть змогу поліпшити власними силами ситуацію зі станом доріг. Були питання щодо роботи пасажирського транспорту, щодо проблеми водопостачання регіону, щодо сприяння та допомоги учасникам АТО та їхнім сім'ям. Виступили депутати, сільські, селищні голови, громадські активісти. Слово мав і єпископ Дрогобицько-Самбірської єпархії УПЦ КП владика Яків, який зупинився як на державотворчих процесах, так і на питаннях оборони країни, патріотизму, відповідальності влади, засиллі чужоземних шкідливих антидержавних сект, подякував за розуміння духовенству УГКЦ, з яким існує тісна співпраця у питанні допомоги українському війську. Владика також заторкнув проблему виділення земельної ділянки в Дрогобичі під будівництво катедрального собору.

Голова облдержадміністрації Олег Синютка, підсумовуючи нараду, пообіцяв, що під час свого візиту до Києва завтра він обов'язково матиме розмову про остаточне рішення щодо кандидатури голови райдержадміністрації. Олег Михайлович наголосив, що ніколи не підпише жодного документа про об'єднання територіальних громад без їхньої згоди. Голова ОДА пообіцяв вирішити прохання місцевої самооборони, щодо проведення для них навчання на військовому полігоні. Особливо важливі проблеми Олег Синютка попросив викласти та подати йому в письмовій формі.

На завершення Олег Синютка сказав, що не вважає свою посаду даром Божим, чи карою Божою. Просто так розпорядилося провидіння, що він має бути в цей час на цьому місці. А свою роботу він звик виконувати якісно, чого вимагає і від усіх інших.

 

Олег Синютка провів виїзну нараду з активом Дрогобицького краю

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: