Керівники Львівщини обговорили питання реконструкції обласного перинатального центру

Сьогодні, 18 березня, за ініціативи голови Львівської обласної ради Петра Колодія відбулась нарада з питань реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру, повідомили у прес-службі ЛОР.

Зустріч відбулася в кабінеті голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, участь в якій також взяли директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, головний лікар Львівського обласного клінічного перинатального центру Лариса Янів та інші.

Нагадаємо, що Львівська область отримала субвенцію з державного бюджету обсягом 45 млн грн, призначену на реконструкцію перинатального центру.

Під час наради було обговорено питання щодо часткового відновлення функціонування перинатального центру.

Зокрема, голова обласної ради Петро Колодій зазначив: «Зрозуміло, що 45 млн грн є недостатньо, аби завершити реконструкцію обласного перинатального центру. Однак за ці кошти можна завершити основні роботи принаймні в одному корпусі, а над рештою будівель спорудити дах, аби запобігти подальшому руйнуванню лікарні».

Водночас очільник обласної ради наголосив, що на час реконструкції перинатального центру важливо забезпечити надання якісних медичних послуг населенню та збереження кваліфікації працівників.

Учасники наради погодились, що на сьогодні важливо внести корективи в проект реконструкції лікарні, насамперед для того, аби чітко визначити поетапність виконання робіт, а також – обрати для продовження будівництва нового підрядника.

Разом з тим, під час наради обговорили можливість передачі медичного обладнання перинатального центру в тимчасове користування іншим лікарським установам Львівської області та міста Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: