У Львові вдруге відбудуться ігри Спеціальної олімпіади

14-17 травня у Львові пройдуть ІІ відкриті ігри за програмою Спеціальних Олімпіад для атлетів з вадами розумового розвитку в п'яти видах спорту: футбол (15.05), настільний теніс і плавання (15-16.05), об'єднаний баскетбол (17.05) та флорбол (17.05). Організатором заходу є ГО «САМІ» за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

Участь у змаганнях візьмуть представники з 15 областей України та п'яти країн Європи (Польща, Литва, Латвія, Естонія, Румунія, Данія). Також під час проведення Open Games відбудуться семінари з плавання у відкритій воді та каякінгу для атлетів з особливими потребами, які будуть проводити спеціаліст з Кембріджського Університету (Велика Британія) Дейв Харман та керівних напрямку СО Європа/Євразія Роза Банасік (Польща).

«Це унікальні змагання, так як вперше на території України проходять ігри такого рівня і об'єднують більше 300 молодих атлетів, які в силу тих чи інших обставин є трішки іншими за нас, але, повірте, нічим не гіршими. І їхня воля до життя і прагнення самореалізуватися заслуговують підтримки та поваги», - голова оргкомітету, керівник проекту «Спеціальна Олімпіада – Львів» Андрій Породко.

Відкриття заходу відбудеться 15 травня о 15:00 год. поблизу Львівського кіноцентру (колишній кінотеатр "Сокіл") в парку "Горіховий гай" (вул. В. Великого, 14а). Самі змагання відбуватимуться у "Південний - Expo" (вул. Щирецька, 36), де вони і розпочнуться 15 травня о 10:00 год. А в суботу в спортивному комплексі "Спорт Лайф" (вул. Зубрівська, 38) відбудеться фінал змагань з плавання.

Нагадаємо, що перші SO Open Games in Lviv пройшли 3-5 жовтня 2014 року. Участь в них взяли 250 атлетів з вадами розумового розвитку з 12 областей України та Польщі. До участі запрошуються діти та молодь з вадами розумового розвитку (вихованці шкіл-інтернатів, члени організацій інвалідів і т.д.), яким виповнилося 14 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: