Литовські депутати перебувають під постійним контролем ЗМІ, - Добродомов

Про це написав на своїй сторінці в фейсбук народний депутат України з фракції «Блок Петра Порошенка» Дмитро Добродомов на своїй сторінці в Фейсбук.

«Депутати перебувають під постійним контролем з боку ЗМІ, тому прозорість в їхній діяльності надто висока. Словом, службовим становищем користуватися дуже важко», - сказав депутат.

Він додав, що цікавим фактом є те, що в литовському Сеймі досі не прийнято положення про відпустку депутата.

«Фактично вона відсутня, хоча влітку засідання переважно не проводятся, тож депутати в цей період природно перебувають у своєрідній відпустці», - зауважує Добродомов.

Також Дмитро Добродомов розповів про заробітну плату литовських парламентарів.

«Депутат Сейму отримує понад дві тисячі євро (міністри мають більше). Середня зарплатня у держсекторі в країні нині - 350 євро. На депутатську діяльність - 650 євро (у т.ч. на бензин). Депутатам з інших місць надають кімнату в т.з. гуртожитку. Є три помічника - всередньому по 700 євро (можна утримувати двох за півтори ставки).

За прогули роботи спеціальна комісія Сейму (на кшталт нашого регламентного комітету) штрафує депутатів. Навіть був випадок, коли за систематичні прогули засідань одного з депутатів позбавили мандату (так проголосував Сейм)», - зауважив нардеп.

Нагадаємо, поїздку української делегації депутатів до Литви організував Міжнародний республіканський інститут разом з Комітетом у закордонних справах.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: