Перевізники просять владу роз’яснити, як возити пільговиків, - заява

Як саме возити пільговиків із першого червня – невідомо. Асоціація перевізників Львівщини досі не отримала жодних роз’яснень від органів влади щодо нововведень на транспорті, які діятимуть уже наступного тижня, із першого червня. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба Асоціації перевізників Львівщини

«Яценюк на засіданні Кабміну згрубша сказав: їздять усі. Але нема ні грошей на компенсацію пільг, ані рішення. Мінсоцполітики мало надати таке роз’яснення ще із 22 травня, однак досі цього не зробило, - наголосив на засіданні Асоціації перевізників Львівщини голова Іван Велійка. – Ми направили листа із відповідним проханням до Мініфраструктури, до депутатів, голови Львівської облдержадміністрації та голови міста Львова. Ні одна інстанція досі роз’яснення не дала. Натомість отримали відповідь: обласні посадовці просять іще возити безкоштовно реабілітованих і репресованих».

Тим часом перевізники не відкидають, що уже 1 червня будуть проблеми та конфлікти на маршрутах: уже зараз, як повідомили присутні на нараді, люди просто заходять із словами «Маю пільги» і не показують навіть посвідчень – тому напруга в автобусах росте.

До речі, станом на сьогодні на Львівщині пільгами користуються 570 тис. із 2,5 млн жителів, на них у 2015 роців передбачено 16 млн грн – в АТП називають цю суму мізерною.

Перевізникам регіону уже заборгували 7,1 млн грн за перевезення пільговиків. Місто Львів зокрема не виплатило іще 2,322 за такі перевезення. Перевізники відтак залишають за собою право, зважаючи на усі необхідні документи на руках та реальний обсяг перевезених пільговиків, звертатися до суду з вимогою відшкодувати їм витрати.

Якщо ж влада і далі не дбатиме про пільговиків, то АТП області змушені будуть призупинити перевезення таких категорій людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: