Для воїнів АТО і мешканців Краматорська доправили чергову партію допомоги

Наприкінці травня секретар Дрогобицько-Самбірської єпархії Української Православної Церкви (КП) протоієрей Андрій (Безушко) та керівник відділу духовно-патріотичного виховання у Збройних Силах України та інших військових формуваннях протоієрей Ярослав (Фабіровський) перебували у складі військового підрозділу з Львівщини, що дислокований у місті Краматорськ Донецької області, над яким духовно опікується єпархія, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

Представники єпархій укотре привезли гуманітарну благодійну допомогу воїнам Збройних Сил України, добровольчих батальйонів і надають душпастирську опіку.

Під час перебування у Краматорську священики щодня звершують ранкові та вечірні молитви у каплиці, що змонтована з військового намету та облаштована для належного звершення богослужіння у польових умовах.

За час проведення АТО єпархія передала українським воїнам тепловізори, біноклі для десантників, продукти харчування і теплу військову форму, цифрові тюнери Т2 (на 32 канали) для перегляду телепередач, машинки для стрижки волосся, інструменти для ремонту автомобільної техніки, мийні засоби, засобами гігієни, білизну, взуття, набори ріжково-накидних ключів для ремонту бойової техніки у дорозі, теплий одяг, теплу білизну, рукавиці, в’язані шапки, теплі шкарпетки, підстилки для взуття, противідламкові окуляри для льотчиків вертольотів Мі-8, нагрівальні апарати побутові для обігріву солдат, бронежилети, каски,  поліетиленову плівку для бандажів, продукти харчування, консервації, солодощі, фрукти, молитовники для воїнів, натільні хрестики, іконки, ладанки а також листи для солдат від вихованців недільних парафіяльних шкіл та багато ін.

Також передано три автомобілі – броньований "УАЗ" із потрійною бронею, зроблений руками майстрів села Нагірне (Ралівська сільська рада), "Фольксваген" на платформі позашляховика, бус "Крайслер".

Окрім одягу та харчів цього разу священнослужителі повезли україномовну літературу львівських видавців, що надав департамент інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Львівської обласної державної адміністрації. Книги передали у місцеві школи, для переселенців і українських воїнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: