Винники, Брюховичі та Рудно увійдуть до складу Львова

Селища Рудно, Брюховичі та місто Винники, за новим адміністративним поділом України, уже не матимуть власних рад, а всі земельні та комунальні питання цих населених пунктів вирішуватиме Львівська міська рада. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба Української Галицької Партії

Про це повідомив член Ради Львівської міської організації Української Галицької Партії, правник Ярослав Тиравський, проаналізувавши проект адміністративного поділу Україну.

Не зрозуміло до кінця, чи залишаться у цих населених пунктах посади старост, позаяк запроваджується поняття «Великого Львова», і, схоже, посади старост у населених пунктах, які будуть в нього інтегровані, будуть нівельовані.

Місто Винники виникло у 1352 році, його населення складає 15700 чоловік. Селище Брюховичі згадується у 1444 році, коли воно отримало Магдебурзьке право, зараз його населення складає майже 6000 чоловік. Селище Рудно виникло у 16 столітті, його населення складає майже 7000 чоловік.

Розробкою нового адміністративного поділу України займається робоча група Конституційної комісії. Проектом передбачено запровадження терміну «повіт» замість «район». Зокрема, у Львівській області планується утворити 8 повітів.

Більше інформації про проект нового адміністративного поділу України читайте у статті «Повітова Україна» (http://zbruc.eu/node/36383).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: