Студенти коледжів Львівщини стажуватимуться у Німеччині

Про інвестиційний потенціал Львівщини та навчання і стажування у Німеччині студентів навчальних закладів Львівщини йшлося у середу, 1 червня, під час зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з делегацією Вільної землі Тюрінгія (ФРН) на чолі з членом правління "Тюрінгійської Агенції Європейських Програм" Ліліаною Грицишин і генеральним директором Торгово-промислової палати Тюрінгії Геральдом Груссером, повідомила прес-служба відомства.

Передусім керівник Львівщини ознайомив директора Торгово-промислової палати Тюрінгії з інвестиційними можливостями області та інфраструктурою області, зазначивши при тому, що транспортна логістика є найбільш конкурентною серед областей України.

"Для нас дуже важливо, щоби візит генерального директора Торгово-промислової палати Тюрінгії спровокував позитивний сигнал для вашого бізнесу", - сказав Олег Синютка. - Сьогодні іноземні компанії, які працюють на Львіщині, мають достатньо хороші темпи розвитку, вони збільшують кількість працівників та власні потужності".

Натомість Геральд Груссер повідомив, що Вільна земля Тюрінгія вже десять років активно сіпвпрацює з Україною.

Окрім цього, Геральд Груссер розповів, що уже реалізовується проект щодо навчання та стажування студентів коледжів Львівщини на німецьких підприємствах у сфері ресторанно-готельного бізнесу та медичній сфері. Водночас заплановано вправодження аналогічного проекту також у промисловому секторі.

За його словами, успіх німецької освіти полягає у тому, що вона є дуальною, тобто впродовж навчання студент одночасно стажується на певному підприємстві.

Геральд Груссер також наголосив, що представники німецьких компаній дуже задоволені українськими стажерами, які демонструють високий професіоналізм і наполегливість.

"Студенти, які вчитимуться на наших підприємствах, згодом, повертаючись додому, будуть представниками німецьких компаній тут, на Львівщині", - резюмував генеральний директор Торгово-промислової палати Тюрінгії.

"Ми зацікавлені, щоби наша молодь інтегрувалася у європейське суспільство, бо разом із навчанням приноситиме в Україну європейські стандарти, - зазначив очільник Львівської ОДА. - Водночас ми готові адаптувати нашу систему професійно-технічної освіти до потреб інвестора, який прийде на цей ринок".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: