Качмарик: Львівська облрада стала ініціатором допомоги кримчанам, а згодом і жителям Донбасу

Саме Львівська обласна рада першою в Україні виступила з ініціативою допомоги жителям окупованого Криму та Донбасу. На цьому наголосив Ярослав Качмарик, голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності обласної ради, під час зустрічі з Верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс.

Учасники зустрічі обговорили стан проведення реформ в Україні, зокрема, децентралізацію влади, адміністративно-територіальну реформу та зміну виборчого законодавства.

Ярослав Качмарик зазначив: « Основна відмінність українських реформ від тих, що які відбувались в інших європейських країнах, це те, що в Україні реформи впроваджуються у доволі стислі терміни. Окрім того, відповідно до європейського досвіду спочатку повинна бути здійснена фінансова децентралізація, і лише опісля – адміністративна реформа. В Україні сьогодні реалізовується об’єднання громад, не дивлячись на те, що бюджетна децентралізація тільки розпочата».

Також Верховного комісара ОБСЄ у справах нацменшин цікавили питання перебування вимушених переселенців, зокрема, кримських татар на Львівщині.

Загалом на Львівщині офіційно зареєстровано близько 11 тисяч осіб, що були змушені покинути окупований Крим та Донбас. З них – понад 3 тисячі кримчан. Це ті люди, які зареєструвались у департаменті соціального захисту населення і які потребували допомоги у забезпеченні житлом та працевлаштуванні.

Як зауважив Ярослав Качмарик: «У перші дні захоплення Криму, Львівська обласна рада виступила з ініціативою надати тимчасовий притулок жителям півострова на час залагодження конфлікту. Однак сьогодні чимало переселенців вирішили тут залишитись. А окремі люди, які мали стартовий капітал, відкрили на Львівщині власний бізнес, створили нові робочі місця».

Також учасники наради обговорили питання культурних і ментальних відмінностей жителів Львівської області та вимушених переселенців, а також шляхи вирішення проблемних ситуацій. Окрім того, Ярослав Качмарик порушив питання міжнародної донорської допомоги для забезпечення житлом вимушених переселенців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: