Порошенко дав два тижні на припинення незаконного видобутку бурштину

Обсяг незаконного видобутку бурштину на Західній Україні становить 90%.

Про це під час проведення наради з керівниками силових структур та правоохоронних органів прикордонних областей Західної України заявив заступник міністра внутрішніх справ України Олексій Руденко, повідомляє кореспондент Дивись Інфо.

«Кожного тижня держава втрачає на незаконному видобутку мільйони доларів. Ми працюємо у цьому напрямку, але у державі через ВРУ треба узаконити легальний видобуток», - сказав Олексій Руденко

Водночас Президент України Петро Порошенко жорстко розкритикував роботу Міністерства внутрішніх справ України у частині боротьби із незаконним видобутком бурштину.

«Ви мені назвали дві цифри: 90% і мільйони доларів. Але я Вам скажу, що жодна ділянка не працює без кришування МВС, СБУ, прокуратури і голів районних державних адміністрацій. Але лідером там є міліція», - сказав Порошенко.

Водночас Порошенко пообіцяв протягом двох тижнів приїхати без попередження на місця незаконного видобутку бурштину.

«Протягом двох тижнів я приїду без охорони у Житомир, Рівне або Волинь і покажу усім, хто кришує цей видобуток. Приїду без кортежу, але з охороною», - сказав Президент України.

Він додав: «Даю вам два тижні на вирішення цієї проблеми. Треба провести обмін досвідом, адже хтось купує цей бурштин, якось він перетинає кордон і хтось від цього отримує гроші», - сказав Порошенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: