На Львівщині можуть з'явитися два нові історико-культурні заповідники

Таке рішення прийняли депутати під час засідання постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради.

Заслухавши інформацію начальника відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей обласної адміністрації Андрія Левика, депутати вирішили винести на розгляд сесії Львівської обласної ради питання про створення на території Львівської області історико-культурних заповідників місцевого значення "Стільське городище" та "Давній Пліснеськ".

Також комісії підтримала і вирішила винести на розгляд сесії питання про заснування з 2016 року Обласної літературної премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди. Згідно з положенням про премію, вона буде присуджуватися щорічно авторам нових поетичних та прозових творів, які відзначаються високою художністю, глибоким переосмисленням історії рідного народу і яскравим зображенням його багатовікової боротьби за волю та незалежність.

Серед питань, які розглядала комісія, була низка звернень щодо спорудження пам’'УПАта сотникуорудженні пам"оря вського Ігоря ятних хрестів на могилах борців за волю України. Всі звернення депутати підтримали та скерували в відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей ЛОДА для вирішення по суті.

Комісія одноголосно підтримала ініціативу депутата Остапа Стахіва щодо проведення 14 жовтня на Покрови благочинного концерту до Дня захисника Батьківщини.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: