Оперативна інформація про перебіг виборчого процесу на Львівщині станом на 10:30, - ОПОРА

Загалом на окремих дільницях Львова спостерігаються невеликі черги, що зумовлено невисоким професійним рівнем членів дільничних виборчих комісій. Наприклад, на Медової Печери, 53 ще зранку зафіксовано черги, бо ДВК розпочала підготовче засідання з запізненням. Окрім цього, виборці шукають інформаційні плакати з біографіями кандидатів та порядковими номерами партій у бюлетенів, а на цих виборах їх розміщення не передбачене. Це створює незручності для виборців, які змушені довше часу проводити у кабінці для голосування, аби знайти потрібну партію чи кандидата. Також виникають труднощі з розумінням самої структури бюлетеня, зокрема, чому біля деяких політичних партій не зазначено кандидатів, висунутих у окрузі.

Основні зафіксовані порушення:

ДВК у с. Либохора Турківського району вирішила спростити собі роботу - всіх виборців інструктують, що бюлетені необхідно відразу сортувати. У одну скриньку виборців просять кидати бюлетені за сільського голову, ради, а окремо - за райраду та облраду. На цій же дільниці виборці можуть проголосувати без паспорта, в чому голова ДВК не вбачає порушення. Зауваження спостерігача ОПОРИ ігноруються, а сама голова звинуватила представницю організації у намаганні зірвати виборчий процес.

ДВК у с. Вороблячин Яворівського району - вчора передруковували бюлетені до районної ради через помилку у імені кандидата. Але у нових бюлетенях, які отримали сьогодні зранку, теж помилка - неправильний номер дільниці! Вибори до райради у селі не проводяться.

Оскільки цього року дільничні комісії не розвішують плакати з інформацією про кандидатів, у Миколаєві Львівської області кандидат на посаду міського голови вирішив самостійно розмістити власний інформаційний плакат на одній з дільниць у місті (ДВК №460702)! Зауважуємо, що відповідно до ч. 5 ст. 76 у приміщенні для голосування або безпосередньо перед ним можуть розміщуватися плакати, що роз'яснюють процедуру голосування та відповідальність за порушення. Розміщення матеріалів, які мають ознаки агітаційних, заборонено ще з ночі суботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: