У Львові відзначили 97-му річницю Листопадового повстання

Cьогодні, 1 листопада, львів’яни відзначають 97-му річницю Листопадового повстання та вшановують пам’ять Українських Січових Стрільців і вояків УГА. З цієї нагоди у Львові відбулися урочисті заходи.

Зокрема, на Личаківському кладовищі особовий складу Львівського гарнізону разом із представниками органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій та львів’янами взяли участь у покладанні квітів до Меморіалу воїнам УГА та запаленні лампадок на могилах Євгена Петрушевича – Президента Національної Ради ЗУНР, Дмитра Вітовського – Держсекретаря військових справ ЗУНР, Михайла Галущинського – коменданта Січових Стрільців, Олександра Тисовського – керівника і засновника «Пласту», Святослава Левицького – воїна УГА.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=484375771736040&set=a.484375601736057.1073742046.100004908637948&type=3&theater

Вшанували також пам'ять новітніх Героїв, які загинули в зоні АТО в боях за незалежність нашої держави.

На Янівському кладовищі відбулося покладання квітів до меморіалу УГА та УСС, а також поминальна панахида і віче біля Меморіалу Українських Січових Стрільців.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого на Сході викладача Львівського національного університету імені Івана Франка Володимира Труша.

Першого листопада у Львові особливий день – День Листопадового зриву.
В цей день 1918 року українці у Львові взяли владу у свої руки та проголосили створення Західно-Української Народної Республіки. Молода республіка проіснувала недовго, але назавжди залишила свій величний вклад в історії нашого народу. Люди, які творили ЗУНР, зі зброєю в руках відстоювали право на її існування, стали справжніми героями українського народу.
З цього часу українці щорічно вшановують пам’ять Січових стрільців та воїнів Української галицької армії, які полягли в боях за незалежність українського народу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: