У Львові заклали капсулу з нагоди початку будівництва Центру польської культури та європейського діалогу

Сьогодні, 6 листопада, у Львові відбулось урочисте закладення капсули з нагоди початку будівництва Центру польської культури та європейського діалогу – Польського дому.

У заході взяли участь голова Львівська обласної ради Петро Колодій, очільник Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, міський голова Львова Андрій Садовий, а також польські високопосадовці на чолі з міністром закордонних справ Республіки Польща Ґжеґожем Схетиною та польська громада, передає прес-служба ЛОР.

Українська та польська делегації підписали акт заснування Центру польської культури і європейського діалогу у Львові, після чого заклали капсулу із цим документом на місці спорудження Польського дому.

Учасники заходу висловили спільну думку про те, що побудований Центр не просто стане місцем зустрічі польської громади для творчих вечорів та дискусій, а й одночасно сприятиме підтримці Європейського вибору України й одночасно створюватиме клімат для добросусідської співпраці між Україною та Польщею.

З нагоди урочистого закладення капсули у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбувся святковий концерт.

Також польська та українська делегації поклали квіти до військових поховань на Личаківському цвинтарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: