Садовий - Кошулинський: емоційний популізм проти прагматичного фактажу

6 листопада у Львові відбулися дебати між кандидатами на посаду міського голови – Русланом Кошулинським та Андрієм Садовим. Дебати відбувалися у стінах Львівського національного університету імені Івана Франка у напівпорожньому залі за ініціативи телеканалу UA:ПЕРШИЙ, а тому зустріч кандидатів транслювали на загальнодержавному рівні. Модерував дебати відомий український журналіст, заступник головного редактора тижневика «Дзеркало тижня» Сергій Рахманін.

Про настрої до, під час і після дебатів більше дізнавався журналіст Дивись.Інфо.

До Франка – на дебати Дебати між Русланом Кошулинським та Андрієм Садовим відбувалися в головному корпусі Львівського національного університету ім. І. Франка. Для Андрія Івановича стіни цього навчального закладу рідні – там для нього все і всі знайомі, тому припустимо, що йшов він на дебати з впевненістю перемоги і підтримки хоча б залу. А вийшло все по-іншому.

Міського голову Львова Андрія Садового перед входом до Університету зустрічають учасники АТО з плакатами – «Садового на передову!», «Вимагаємо відвертої зустрічі!», «Андрій, будь мужчиною хоча б останні дні!» та інші. Члени Львівської обласної спілки соціального захисту бійців АТО вимагали від Садового негайно звернути увагу на проблеми будівництва будинку для сімей учасників АТО. Не додало настрою Садовому і те, що аудиторія на дебатах не надто потішила - в напівпорожньому залі переважно були студенти, викладачі та «свободівці». Перша спроба Дебати мали шість раундів і тривали півтори години.

Перший раунд мав назву – Перша спроба. Першим задати питання своєму опоненту отримує право – Руслан Кошулинський і він одразу задає тон дебатів. Без зайвих речей – намагається отримати відповідь мера – чому у газеті «Самопоміч» зводять наклепи на Кошулинського та команду «Свободи» - на що Садовий не мав що сказати, а дорікнув за агітки, в яких пишуть, «що Садовий був контрабандистом».

Такий початок Садовому явно, що не сподобався, бо виглядав розлюченим, втім Кошулинський був впевнений в собі і тримався в такому ж дусі впродовж усіх дебатів. Варто зауважити, що оскільки дебати модерував не львів’янин, більшу частину програми кандидати на посаду міського голови обговорювали загальнодержавні проблеми, які на місцевому рівні вирішити практично не можливо, наприклад правоохоронна реформа, приватизація обленерго.

Подивувався Сергій Рахманін як киянин питанню про шляхи вирішення проблеми зі смородом. Садовий переконує, що ремонт очисних споруд – це 31 млн євро, попередньо угода вже підписана... 7% міста Львова є неканалізованими, тому є програма проведення каналізацій. Руслан Кошулинський мешкає недалеко від очисних споруд, відтак проблему зі смородом знає добре, зокрема максимум долучився до вирішення цього питання під час роботи у Верховній раді України.

Впевнено Руслан Кошулинський відповів на питання про будинок для учасників АТО, який мають збудувати у Львові. Закиди Садового у бік Кошулинського, мовляв три місяці депутати ЛМР, в якій є більшість «Свободи» не голосували за виділення ділянки для воїнів АТО», Кошулинський успішно спростовував.

«Мене як вояка не влаштовує схема, за якою пропонувалося будувати будинок, у міськради час розтягнутий – вони перекладають питання з однієї особи на іншу. Окрім паркану навколо земельної ділянки зрушень нема», - наголосив Р. Кошулинський.

Не вдалося Андрію Садовому під час дебатів похвалитися тим, що у Львові активно розбудовують велодоріжки - до 2020 року має бути 268 кілометрів. На що модератор дебатів Сергій Рахманін дорікнув нинішньому меру, що у Львові для початку потрібно зробити доріжки для пішоходів, тому що в місті на окремих вулицях немає як пройти.

Детектор брехні Обидва кандидати Андрій Садовий та Руслан Кошулинський готові пройти детектор брехні. Щоправда, Садовий тільки у тому випадку, «якщо буде потреба». Кошулинський коротко і ствердно відповів – «так». Руслан Кошулинський повідомив, що під час першого етапу виборів на агітацію витратив приблизно 70 тис грн, більша частина з цих грошей – це кошти друзів, партійні і трішки власних.

«Ви не побачили у місті жодного білборду з моїм зображенням і не побачите до кінця виборів», – переконував і лукавив Андрій Садовий, бо вже у місті є реклама з гербом Львова, його прізвищем і датою виборів.

Також Садовий зазначив, що тільки після виборів повідомив, скільки ж витратив на рекламу себе улюбленого.

Наступний тиждень для львів’ян буде вирішальним.

Андрій Сорока для Дивись Інфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: