Яка ситуація із будівництвом дороги біля церкви Юра?

До виборів ніяких дорожних робіт не буде, лише пересадка дерев. Брифінг з презентацією повної транспортної схеми ЛМР пан Юліан Чаплінський обіцяє після виборів.  Про це у Фейсбуці пише спільнота Врятуй сквер Святого Юра.

Мова йде про дорогу для тролейбусів (по суті видозмінена ідея від травня, якщо пам'ятаєте). Вона пройде між підпірною стінкою і дит.майданчиком. Руху авто не буде, але зміниться схема руху і конфігурація заїзду від вул. Устіяновича до вул. Бандери. Деталі чекаємо на обіцяному брифінгу. Внизу схема автодору по дорозі для тролейбусів.

Щодо дерев

Вчора у сквері ЛКП "Зелений Львів" пересадив одне дерево в центр скверу.

За словами начальника управління екології та благоустрою ЛМР А. Галушка, викопали 3м яму, обрізали корінці, в нову насипали бельгійської глини, перевозили чи садили у капсулі.
Дерево зафіксували двома тросами до сусідніх дерев, попередньо на місце фіксації підклали захисний матеріал, щоб не пошкодити кору дерева до якого фіксують.

На наступному тижні будуть пересаджувати липу і ще одне дерево за дитячим майданчиком. Червонокнижний ясен білоцвітний пересаджуватимуть в останню чергу, на острівець з підпірної стінки, 3м від теперішнього місця. Для нього потрібна більша техніка, в ході пересадки можуть/прийдеться пошкодити підпірну стінку.

В ЛКП знають, що ясен занесений до Червоної книги, обіцяють бути обережними.

Дитячий майданчик
Ми попросили пана Чаплінського зробити окреме обговорення з мешканцями щодо майбутнього майданчика, він пообіцяв, що це буде зроблено і місто врахує побажання мешканців по його місцю розташування і реконструкції.

По самому скверу
Виглядає, що проектанти реконструкції площі відмовились від ідеї продовження мощення вглиб скверу, тому зараз робіт по всім відомому проекту очевидно не планується. Однак, питання з ремонтом і термінами його проведення поки до кінця незрозуміле. Скоріше за все вже не в цьому році.

По суду
Судові процеси продовжуються. На разі маємо 3 судові позови та відкликати позовні заяви не будемо в жодному разі, оскільки хочемо довести справу до кінця для того, щоб винні у здійсненні незаконних дій були визнані судом і понесли відвідальність згідно чинного законодавства.

По мірі надходження інформації будемо вас повідомляти

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: