Балет «Життя» повторить у Львові свою найпотужнішу постановку «Ремінісценції.UA»

На численні прохання глядачів 21 та 22 листопада балет Ірини Мазур «Життя» повторить у Львові, на сцені Будинку науки і техніки Львівської залізниці (Палац залізничників РОКС, вул. Федьковича, 54/56), свою найновішу масштабну постановку «Ремінісценції.UA». Прем’єра цього історично-музичного перформенсу відбулася наприкінці травня у Львівській опері, зібрала аншлаг і мала нечуваний у місті розголос. «Безпрецедентний», «унікальний» та «суспільно важливий» - епітети, які вже кілька місяців поспіль найчастіше можна почути на адресу «Ремінісценцій.UA». Давно культурно-мистецькі проекти не викликали у місті Лева такого потужного резонансу. Про це Дивись Інфо повідомила журналіст Галина Гузьо.

«Ремінісценції.UA» у сучасній сценічній формі розповідають глядачам маловідомі, часто моторошні, факти і сторінки історії та культури нашої країни. Перформенс складається із десяти новел, своєрідних персональних історій, які одна за одною розкривають непросту тему кількасот-літнього нищення української інтелігенції і тотальної русифікації України.

«Ремінісценції.UA» - це мікс різних жанрів: хореографія, пластика, музика, пісня, поезія, відеоінсталяція… Автор ідеї та режисер - заслужена артистка України, керівник балету Життя» Ірина Мазур. У проекті - три десятки учасників. Це - артисти балету «Життя» та їхні однодумці, друзі й справжні патріоти України - співаки Назар Савко, Ірина Доля та Лілія Ваврін.

«Ремінісценції.UA» - про Війну, Страх, Репресії, Смерть «и другие подарки русского мира». А також - про Віру, Життя, Кохання, Надію, Боротьбу за Україну!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: