Львівська юстиція викорінила "тіньові" схеми і запроваджує "шокову терапію" в системі державної реєстрації

Про це сьогодні, 2 грудня, під час прес-конференції сказав начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський, повідомляє Дивись.Інфо.

За його словами у сфері державної реєстрації необхідні радикальні рішення.

«Ми запроваджуєм елементи "шокової терапії" в систему державної реєстрації. Йдеться про те, що з 1 жовтня у Львівській області запускають пілотний проект щодо прийняття рішень у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно», - сказав Ярослав Жукровський.

Заступник начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області з питань державної реєстрації Оксана Куманська розповіла, що пілотний проект щодо прийняття рішень у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, який запроваджено з 1 жовтня, полягає в тому, що кожний громадянин, незалежно від місця реєстрації нерухомого майна може подати документи для державної реєстрації речових прав у будь-який відділ державної реєстрації системи управління юстиції. Вона зазначила, що громадянин також може подати документи до будь-якого центру надання адміністративних послуг, а також нотаріату.

«Станом на сьогодні єдиним центром з прийняття рішень виступає новостворений відділ державної реєстрації головного територіального управління юстиції. Державні реєстратори там працюють виключно з документами, які до них скеровують відділи державної реєстрації області, нотаріуси та Центри надання адміністративних послуг. Це означає, що усі рішення щодо документів, які подавали громадяни нашим реєстраторам, раніше приймали самі ж реєстратори на місці. Відповідно, всі «схеми», які будувалися роками, з 1 грудня будуть припинені, - сказала Оксана Куманська.

Оксана Куманська додала, що тепер у випадку наявності повного пакету документів реєстрація буде здійснюватись без проблем забудовникам, які мали труднощі у реєстрації об’єктів нерухомості, а також реєстрація договорів оренди сільгоспвиробникам.

За її словами, на сьогодні питання фінансів у сфері державної реєстрації закрите. Громадяни також можуть звертатись з документами до посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: