Керівників комунальних підприємств Львівської облради пропонують призначати за конкурсом

24 грудня під час прес-конференції у Львівській обласній раді заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра поінформували громадськість про те, що у Львівській обласній раді розробили проект положення про порядок проведення конкурсу на призначення керівників закладів обласної ради. Про це повідомила прес-служба ЛОР.

Заступник голови обласної ради розповів, що Львівська обласна рада є власником 140 закладів, і призначення їхніх керівників відбувається таким чином: галузеві департаменти подають відповідні пропозиції до управління майном комунальної власності, яке виносить пропозицію на сесію обласної ради, котра голосує або не голосує за призначення того чи іншого керівника.

Володимир Гірняк відзначив: «Тепер ми є перед вибором як мінімум трьох керівників комунальних закладів, причому доволі важливих для Львівської обласної ради і для територіальної громади Львівської області. Це, головний лікар комунального закладу Львівської обласної ради «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ». Також написав заяву на звільнення директор комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський історичний музей», по-третє, є виконувач обов’язків директора комунального закладу Львівської обласної ради Культурно-Мистецький Центр «Львівський палац мистецтв».

У депутатських фракціях виникла ідея проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників. Розроблено проект положення, який зараз розміщений на сайті Львівської обласної ради і триває його обговорення в постійних комісіях Львівської обласної ради. Цей проект планують розглянути на сесії обласної ради наприкінці січня. „Ми би хотіли, щоб це положення максимально було проговорене і в середовищі депутатського корпусу, абсолютно всіма депутатськими фракціями, а також у середовищі громадських організацій, у середовищі небайдужих мешканців нашої області для того, щоб ми вийшли на абсолютно чіткий варіант. Ми за те, щоб цей варіант був максимально прозорий, максимально публічний”, – наголосив Володимир Гірняк.

Начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра повідомив, що повноваження щодо оформлення трудових відносин від імені Львівської обласної ради з керівниками закладів, у тому числі укладення трудових договорів (контрактів), призначення та звільнення виконувачів обов’язків керівника закладу, покладання виконання обов'язків керівника до заміщення вакантних посад відповідно до законодавства доручені управлінню майном спільної власності. Управління майном спільної власності також уповноважене виступати засновником закладів.

Довідково

Зараз у спільній власності територіальних громад Львівської області перебуває 140 закладів, з яких:

  • 25 закладів культури;
  • 16 закладів соціального захисту;
  • 56 закладів охорони здоров’я;
  • 43 заклади освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: