У Львові розпочне роботу "Відкрита школа історії"

23-24 та 30-31 січня ГО «Патріотичні ініціативи» організовує Львівську сесію проекту «Відкрита школа історії», що пройде в приміщенні Інституту народознавства НАН України (м. Львів, проспект Свободи, 15) та Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького»  (м. Львів, вул. Степана Бандери, 1).

Метою проекту є створення платформи громадянської освіти та суспільного діалогу в галузі історії, а також поширення демократичних цінностей. «Відкрита школа історії» передбачає впровадження суспільного діалогу та поширення знань про проблеми історії України, її міжнародних зв'язків та демократичної традиції серед усіх верств населення.

23-24 січня проводитимуться «Польські дні» проекту, де буде розглянуто проблематику українсько-польських стосунків, спільного історичного досвіду та порівняння вирішення соціальної та політичної пострадянської проблематики в Україні та Польщі.

30-31 січня буде проведено «Єврейські дні».

Будуть розглянуті питання: українсько-єврейських стосунків, становище єврейської громади у Львові в зрізі століть, єврейська культурна спадщина, міжнаціональне порозуміння.

Спікерами проекту будуть науковці та діячі із Ягеллонського та Варшавського університетів, Польсько-української фундації співпраці ПАУСІ, Інституту Національної Пам'яті у Катовіцах та Інституту Національної Пам'яті у Кракові, Наукового центру іудаїки та єврейського мистецтва ім. Ф. Петрякової, Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

Партнери проекту: Інститут історії України НАНУ, Український інститут національної пам’яті, Інститут народознавства НАНУ, Історичний факультет Київського національного університету ім. Шевченка, Національний музей історії України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: