Служити по-новому. Нацгвардія почала тренувати своїх бійців за стандартами НАТО

17 лютого у навчальному центрі Національної гвардії України у м. Золочів Львівської області розпочали підготовку бійців Нацгвардії який триватиме 45 днів, після чого вони у своїх військових частинах навчатимуть підлеглих. Навчають виключно українські військові, які влітку і восени переймали досвід у американських колег.

Повідомляє Дивись.Інфо.

Журналістам представили підготовку бійців, одна з яких штурмування будівлі. За легендою, приміщення звільняють від бойовиків. Цивільних немає, тому стріляють на ураження. За противника – симулятор, яким керує інструктор. А от стріляють по мішенях різнобарвними кульками.

«Пейнтбол нам сприяє для того, щоб військовослужбовці бачили як вона вражає ціль, дані мішені нам допомагають імітувати противника і використовують також АКМ, в яких є холості набої», - розповів інструктор Анатолій.

Також журналістам продемонстрували орієнтування на пересічній місцевості. А ще мають інструктаж з тактичної медицини. Група вояків пересуваючись лісосмугою потрапляє у засідку. Один боєць поранений, тож завдання інших – врятувати йому життя. Усе наближено до реалій: холості набої, зімітована артеріальна кровотеча та накладання турнікетів. Вояки ретельно шліфують вміння, бо розуміють, що злагодженість – це врятоване життя напарника у бою.

«Зараз в Україні немає правильної злагодженої системи, немає правильної евакуації з поля бою. До медиків вона проводиться за допомогою волонтерів. Просто дії не медиків, а людей, які пройшли якісь курси , а повинна працювати система», – пояснив інструктор з тактичної медицини Володимир Званяцький.

Військові самі зізнаються, що системи поки що немає. Та й евакуація не завжди можлива. Тому ще пильніше вправляються у стрільбі не тільки стрілецької, але й важкої техніки. А ще нацгвардійців тренують працювати у відкритій місцевості за системою «люди-техніка». Аби реально оцінити навики кожної бойової групи, інструктори використовують рухомі мішені.

Однією із новинок підготовки є і унікальна радіокерована система мішеней. Сержант-інструктор розповів: «Ми маємо переносні кевларові профілі с датчиками. Вони програмуються за довільною послідовністю. Група, що рухається не має уяви, де вони з’являться, тому, окрім технічних навичок, вони тренують і увагу. Пройшовши один раз за маршрутом і не виявивши «противника», повертаючись назад, їх може чекати засідка. Окрім того, усі результати влучення записуються і їх можна зберегти для подальшого детального аналізу».

Інструктори навчають не лише групи, але й проводять індивідуальні тренування. Усі ці нацгвардійці тренуватимуться півтора місяця, а потім складуть іспит, чи зможуть вони самі тренувати інших.

По закінченню курсу, курсанти будуть направлені до своїх підрозділів і проводитимуть навчання за новою програмою підготовки і курсом стрільб.

Більше відео з демонстрації навчань нацгвардійців дивіться на youtube каналі - Дивись.Інфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: