У Кабміні пропонують запровадити систему дозволів на ввезення російських книг про Україну

Віце-прем’єр В’ячеcлав Кириленко пропонує ввести систему дозволів на ввезення російських книг про Україну. Така пропозиція була озвучена на нараді щодо обмеження доступу російських книг антиукраїнського змісту на ринок України.

Про це інформує прес-служба Кабміну.

«Запропоновано дозвільний принцип – більш дієвий ніж повна заборона книжкової продукції із країни-агресора. Книжковий ринок потрібно захистити від книг, що містять путінську пропаганду. В час, коли на Сході України йде війна, такий крок є виправданим», – заявив Кириленко, слова якого цитує прес-служба Кабміну.

В уряді заявляють, що «письменники та видавці погоджуються, що впровадження дозволів на продукцію із Росії буде реальним механізмом контролю за тим, що ввозять і продають на книжкових полицях».

В урядовій нараді взяли участь письменники, видавці, представники Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, представники Держкомтелерадіо, Міністерства економічного розвитку та торгівлі, СБУ, Нацполіції, Державної фіскальної служби.

Нагадаємо, раніше міністр культури Кириленко заявив, що Міністерство культури України ініціює законодавчі зміни, які дозволять арештовувати на кордоні російські книжки антиукраїнського змісту і накладати санкції на видавництва, які їх виготовляють.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: