«Чорна бухгалтерія» Партії регіонів вже у НАБУ

Екс-перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців. Мова йде про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів з загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів, передає Укрінформ.

Екс-перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців. Мова йде про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів з загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів, передає Укрінформ. 

«Це - великий масив документів, які підтверджують тотальну корумпованість влади. Значна частина цих матеріалів ­- "амбарна книга" корупційних виплат, які систематично здійснювалися за рахунок "общака" або "чорної каси" Партії регіонів. Уперше в поле зору правоохоронних органів потрапляє масив матеріалів, які стосуються не одного чи кількох злочинів, а системної багаторічної корупційної діяльності організованої структури, яка діяла на базі відомої політичної партії і мала за мету незаконне захоплення влади та її протиправне використання.За наявною інформацією, вказаною злочинною організацією на хабарі та інші підкупи було витрачено близько 2 мільярдів доларів. Хабарі у 500 тисяч доларів чи мільйон доларів були мало не нормою. У багатьох випадках вони сягали 5, 8 і навіть 20 мільйонів доларів. Зауважте, готівкою! Переважно це були одноразові "виплати", але й мало місце систематичне отримання хабарів, у деяких випадках воно тривало роками. Те, що проходило банківськими переведеннями та іншими безготівковими оборудками – це окрема темаЗа наявною інформацією, вказаною злочинною організацією на хабарі та інші підкупи було витрачено близько 2 мільярдів доларів. Хабарі у 500 тисяч доларів чи мільйон доларів були мало не нормою. У багатьох випадках вони сягали 5, 8 і навіть 20 мільйонів доларів. Зауважте, готівкою! Переважно це були одноразові "виплати", але й мало місце систематичне отримання хабарів, у деяких випадках воно тривало роками. Те, що проходило банківськими переведеннями та іншими безготівковими оборудками – це окрема тема», - сказав Трепак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: