На Львівщині районна адміністрація незаконно надавала в оренду землю

На Львівщині районною адміністрацією незаконно надано в оренду більше 1 тисячі га земель, - повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратурою Львівської області до суду внесено 5 позовних заяв в інтересах держави  про визнання протиправними та скасування розпоряджень Радехівської районної державної адміністрації щодо надання одному із приватних підприємств земельних ділянок площею понад 1 тис га. Загальна вартість цієї оренди близько 400 тис грн.

Вказані позови подано у зв’язку з тим, що районна адміністрація при прийнятті цих розпоряджень вийшла за межі повноважень, визначених у ст. 122 Земельного кодексу України, а саме розпорядилась землями промисловості, розташованих за межами населеного пункту. Згідно з чинним законодавством, такі повноваження належать Львівській обласній державній адміністрації.

З цих підстав, прокуратура у суді вимагає скасувати неправомірні розпорядження, визнати недійсними укладені на їх підставі договори оренди ділянок та повернути їх із незаконного користування на користь держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: