Держсекретар Ватикану вже в Україні, а 18 червня завітає до Львова

afp5273049_articolo_650x410

Державний секретар Ватикану П'єтро Паролін прибув в Україну з візитом.

Про це інформує Інтерфакс.

Кардинал відвідає Запоріжжя, 17 червня зустрінеться з Петром Порошенком, міністром закордонних справ Клімкіном та спікером ВР Андрієм Парубіємю

18 і 19 червня держсекретар Ватикану у Львові зустрінеться з представниками місцевої влади, з ієрархами Римо-католицької церкви (РКЦ) і Української греко-католицької церкви (УГКЦ).

8 червня о 10.00 в латинському кафедральному соборі запланована меса, під час якої держсекретар Ватикану виголосить проповідь, а після меси зустрінеться з віруючими РКЦ. Після цього заплановано відкриття архідієцезіального музею при Львівський митрополичій курії та обід у митрополита Львівського РКЦ Мечислава Мокшицького.
Після обіду кардинал Паролін зустрінеться з Міланом Шашіком, правлячим єпископом Мукачівської греко-католицької єпархії, а потім відбудеться освячення території, де буде побудована нова церква, присвячена папі Іоанну Павлу II. Потім кардинал відвідає Український католицький університет та зустрінеться з семінаристами.
19 червня кардинал візьме участь у Божественній літургії в кафедральному соборі Святого Юра (УГКЦ), а потім - в обіді, організованому митрополитом Львівським УГКЦ. Після обіду держсекретар Ватикану відвідає низку навчальних закладів РКЦ в передмісті Львова Брюховичах, де зустрінеться з семінаристами і виголосить промову.
20 червня в Києві в програмі візиту держсекретаря покладання квітів до могили Невідомого солдата, відвідування музею Голодомору, зустріч з представниками Всеукраїнської ради церков.
За підсумками візиту запланована прес-конференція.
Як повідомлялося, напередодні візиту держсекретаря Папа Римський Франциск заснував спеціальний комітет з розподілу пожертв для українців, які постраждали від бойових дій на Донбасі.
Раніше у відповідь на особисте звернення Папи Римського 24 квітня в католицьких церквах Європи були зібрані пожертвування для постраждалих від конфлікту на сході країни. Сума зібраних коштів ще не оголошена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: