Любительку «русского мира» звільнили з «Радио Вести»

Ірина Гаврилова
Ірина Гаврилова / ICTV

Керівництво «Радио Вести» повідомило, що припиняє співпрацю з Іриною Гаврилової, шеф-редактором станції, призначення якої викликало обурення колективу.

Керівництво «Радио Вести» повідомило, що припиняє співпрацю з Іриною Гаврилової, шеф-редактором станції, призначення якої викликало обурення колективу, повідомляє «Детектор Медіа».

«У зв'язку зі зверненням колективу «Радио Вести» до керівництва медіахолдингу «Вести Украина» з листом, в якому акцентувалася увага на репутаційних ризиках, викликаних публічними висловлюваннями Ірини Гаврилової на особистій сторінці в соціальній мережі, прийнято рішення припинити з нею співпрацю.

«Радио Вести» підкреслює, що думка окремих журналістів і співробітників може не збігатися з думкою редакції.

У своїй роботі колектив радіостанції керується принципами журналістських стандартів, об'єктивної різнобічної подачею інформації і освітленням декількох точок зору», – повідомляє прес-служба станції.

Нагадаємо, що недавно на «Радио Вести» змінилося керівництво: генеральним продюсером став Віталій Докаленко, а посаду шеф-редактора обійняла Ірина Гаврилова. Її висловлювання про Майдан, учасників АТО, ЛГБТ-спільноті, співпраця з сепаратистськими сайтами стало приводом для обговорення цього призначення в деяких ЗМІ і журналістському співтоваристві. 4 липня став першим робочим днем ​​Гаврилової на радіостанції. Колектив «Радио Вести» сьогодні зажадав звільнення Ірини Гаврилової. Зі зверненням до СБУ з приводу постів в Фейсбуці Гаврилової виступив депутат Борислав Береза.

А ось те, за що Гаврилова й позбулася посади:

«Спрацювало! Демарш народного депутата Борислава Берези Його запит до голови СБУ, підтриманий багатьма іншими депутатами Верховної Ради; фактичний ультиматум великої групи журналістів «Радіо Вести», які зажадали від керівництва, щоб новоспечена шеф-редактриса, що оскандалилася мерзенними постами в ФБ, була відправлена ​​у відставку; гучний розголос, яку отримала вся ця історія - все це дало результат: мадам Гаврилову, нехай явно згнітивши серце, але все-таки звільнили.

Значить, не все втрачено. Значить, громадська думка в Україні як і раніше щось означає.

Всім, хто хоче на цих моїх словах заголосила: «А як же ваша хвалена свобода слова?! А як же право журналіста на окрему думку?!» – відповідаю: тут мова була про реалізацію права на особливу думку. Якби Гаврилова на своїй сторінці в ФБ висловлювала змістовні зауваження на адресу влади, вела з іншими користувачами як завгодно жорстку полеміку з критикою президента або уряду або якої-небудь політичної партії - була б зовсім інша ситуація. А тут вона просто регулярно публікувала хамські, знущальні репліки, які не могли не ображати елементарне почуття національної гідності будь-якого нормального українця, будь-якої людини, яка симпатизує Україні. В принципі, досить було однієї такої репліки - на адресу загиблого оперного співака-добровольця Василя СЛІПАК. Адже це, по суті, було наругою над прахом убитого героя.

Переконаний, що людина, що дозволяє собі такі вчинки, не має права обіймати посаду керівника будь-якого ЗМІ», – так відреагував на звільнення Гаврилової на своїй сторінці у Фейсбук відомий російський журналіст Євген Кисельов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: