Росія уникла повної дискваліфікації на Олімпійських іграх 2016

Олімпійський прапор
Олімпійський прапор / olympic.org

Міжнародний олімпійський комітет не підтримав ініціативу не допустити усіх російських спортсменів до участі в Олімпійських іграх 2016 року, що у серпні пройдуть у Ріо-де-Жанейро.

Натомість можливість побачити мінімальну кількість спортсменів із Росії на змаганнях залишається.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному веб-порталі Комітету.

Право на рішення щодо дискваліфікації конкретних російських збірних з окремих видів спорту МОК залишає за кожною міжнародною асоціацією із цих видів. Інакшими словами, кожній асоціації конкретні спортсмени повинні довести свою непричетність до вживання допінгу. На це в них є 12 днів до Олімпіади.

Така пропозиція народилася у ряду Національних олімпійських комітетів після оприлюднення даних про державну підтримку вживання допінгу російськими спортсменами під час Зимових олімпійських ігор 2014 року у Сочі. Вона не була підтримана більшістю членів МОК. Допоки не відомо про офіційну позицію НОК України із цього питання, але, за попередньою інформацією, його голова Сергій Бубка підтримав російську сторону.

Натомість, це рішення МОК не вплине на дискваліфікацію усієї Олімпійської збірної Росії із легкої атлетики, а також тих російських спортсменів, які були викриті у вживанні заборонених препаратів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: