У Донецьку зупинився завод холодильників «Норд»

nord-sokratil-vypusk-kholodilnikov-i-morozilnikov

Найбільший український виробник холодильної техніки ПАТ «Норд», в даний час зареєстроване в Краматорську, з 1 серпня припиняє роботу підприємства в Донецьку.

Про це повідомляє БізнесЦензор.

Основні засоби заводу будуть законсервовані. Відповідне рішення прийняла наглядова рада ПАТ «Норд» 11 липня в зв'язку з неможливістю вести виробничу діяльність в умовах, що склалися.

«В умовах, коли ПАТ «Норд» не тільки не контролює, але навіть не може передбачити визначальні для нормального функціонування чинники, виробнича діяльність неможлива; єдиним раціональним фактором є консервація основних засобів на виробничому майданчику в Донецьку», - заявляє правління заводу.

Наглядова рада ПАТ «Норд» очолює Андрій Ландик, якому належить близько 19,7% акцій ПАТ «НОРД», ще близько 80% належить його батькові, президенту «Норд» Валентину Ландику.

ПАТ «Норд» є головним підприємством групи «Норд» - інтегрованого науково-виробничого об'єднання машинобудівних заводів і організацій.

У 2015 році ПАТ «Норд» випустило 162,781 тис. Холодильників і морозильників і реалізувало 162,827 тис., Що відповідно на 52,1% і 52,3% менше аналогічних показників 2014 року.

Обсяг виробництва ПАТ в діючих цінах скоротився на 23,3% до 2014 року, до 620,758 млн грн, чистий - на 34,3%, до 641,39 млн грн, чистий збиток зріс на 8,7%, до 24,26 млн грн.

В оренду ПАТ «Норд» було передано низку потужностей, що входять до групи підприємств: ПАТ «Завод» Електродвигун «(Красноармійськ), «Норд-Пласт» (Докучаєвськ), «Норд-Комп'ютер» (Донецьк), працівники яких були переведені на ПАТ. Крім того, була розпочата ліквідація ПАТ «Краматорський завод «Кондиціонер», ліквідована філія «Завод компресорів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: