На Львівщині викрито масштабну схему незаконного вирубування лісів з подальшим збутом за кордон

На Львівщині було легалізовано більше 12 000 кубів незаконно зрізаного лісу різних порід, які було експортовано до країн Євросоюзу, зокрема, Польщі, Італії, Голландії, Чехії та Латвії, пише Дивись.info.

На Львівщині було легалізовано більше 12 000 кубів незаконно зрізаного лісу різних порід, які було експортовано до країн Євросоюзу, зокрема, Польщі, Італії, Голландії, Чехії та  Латвії, пише Дивись.info.

Загальна вартість деревини складає 30 млн. гривень.

Таку інформацію оприлюднив прокурор Львівської області Юрій Квятківський

«Сьогодні прокуратурою спільно з управлінням захисту економіки та слідчими Нацполіції Львівщини проведено широкомасштабну операцію із викриття схеми незаконного вирубування лісу з його подальшим експортом за кордон. Дана система організована посадовою особою Львівського лісового та мисливського господарства. До складу злочинної групи входили працівник Державної фіто карантинної служби, колишній працівник Галицької районної адміністрації, банківські працівники, три керівники приватних підприємств та три мешканці Волинської області.  », - заявив прокурор Львівської області Юрій Квятківський.

За словами прокурора, злочинною групою з метою виготовлення документів на незаконно зрізаний та викрадений ліс на території Львівської та Волинської областей було спеціально створено шість фіктивних фірм. На підставі виготовлених фіктивних первинних документів про походження лісової продукції ними отримано більше 200 сертифікатів із реальним підписом та мокрою печаткою Львівського обласного управління  лісового та мисливського господарства. Саме це і дозволило безперешкодно вивозити даний ліс за кордон.

Відомо також і те, що для заниження митної вартості викраденого та експортованого лісу, зловмисники уклали зовнішньоекономічні контракти із п'ятьма офшорними компаніями, що зареєстровані у Панамі, на Британських Віргінських островах і в Республіці Беліз. А валюта від експортованого лісу надходила на банківські рахунки фіктивних фірм, за сприяння банківських працівників її переводили в готівку і розподіли між змовниками.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: