Траса Львів-Рава-Руська перекрита: шахтарі вимагають виплатити борги

13887040_1141667082577250_1877986897894007315_n

Сьогодні шахтарі ДП «Львіввугілля» перекрили трасу Львів-Рава-Руська у Смерекові. Вони вимагають виплатити їм заборговану зарплатню.

Про початок протестів Незалежна профспілка гірників повідомила вчора. Профспілкові лідери заявили, що сьогодні пікетуватимуть ПАТ «ДТЕК Західенерго» з вимогою виплатити борги за отриману вугільну продукцію. Пікет триватиме з 9 до 13 години. Крім того, йшлося й про перекриття траси.

На сьогодні борг перед шахтарями ДП «Львіввугілля» становить 121,7 мільйона гривень, на сьогоднішній день гірникам боргують зарплатню за два місяці – червень та липень. Основним споживачем продукції підприємства є ТЕС, які належать ПАТ «ДТЕК Західенерго»: Бурштинська ТЕС, Ладижинська ТЕС і Добротвірська ТЕС.

Це вже не перший протест шахтарів: у червні гірники обіцяли перекрити залізницю на підходах до ТЕС, оскільки ПАТ «ДТЕК Західенерго» закуповувало тільки 9 вагонів продукції ДП «Львіввугілля», решта надходила з шахт Ахметова з Дніпропетровської області. Сьогодні ПАТ «ДТЕК Західенерго» купує в середньому 25 вагонів на добу.

Водночас через брак фінансування впав видобуток вугілля на 35%, оскільки відсутність коштів не дозволила вчасно ввести нові лави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: