Пайєт висловився щодо заяв Путіна

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявляє, що уряд США не бачив жодних підтверджень російським обвинуваченням на адресу України у «вторгненні в Крим».


Про це він повідомив у Twitter.

 

«Уряд США не бачив ніяких підтверджень російським обвинуваченням у ”вторгненні в Крим”, які Україна впевнено спростовує», - написав американський посол.

При цьому дипломат наголосив, що це - «не перше брехливе звинувачення України Росією, висловлене, щоб відвернути увагу від власних протиправних дій».

«Наша позиція щодо статусу Криму добре відома. Крим є і завжди буде залишатися частиною України. Ми засуджуємо російську окупацію Криму і закликаємо до її негайного припинення. Наші санкції, пов`язані з окупацією Криму, будуть залишатися в силі, поки Росія не поверне півострів Україні», - нагадав Пайєтт позицію США щодо Криму.

Як зазначалося раніше, 10 серпня у ФСБ Росії заявили, що запобігли скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об`єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», які нібито готувало Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну у «переході до практики терору» та пообіцяв посилити заходи безпеки.

Президент України Петро Порошенко назвав безглуздими і цинічними звинувачення Росії на адресу України у підготовці терактів у Криму.

«Звинувачення російською стороною України в тероризмі в окупованому Криму звучать так само безглуздо і цинічно, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі. Ці фантазії - лише привід для чергових воєнних погроз на адресу України», - заявив Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: