Україна передала Нідерландам викрадені полотна (фото)

14322237_1163220260418163_7587389256909924548_n

Україна передала Нідерландам полотна голландських художників ХVII-ХVIII століть, викрадених у 2005 році з музею Західної Фрісландії (м. Горн).

Про це повідомила речник генпрокурора Луценка Лариса Сарган.

«Є задоволення особисто побачити результат своєї роботи. Я хотів би привітати в першу чергу СБУ, яка після 10-річної крадіжки змогла протягом 10 місяців свого розслідування повернути на батьківщину цю красу. Ми бачимо шедеври голландського живопису, відомого на весь світ мистецтва, які повинні приносити задоволення не окремим злодіям, а всьому людству. Нам приємно брати участь у поверненні цих картин. Я хотів би привітати директора галереї, який зможе дарувати красу відвідувачам зі всього світу.

Мені приємно бути в цьому посольстві не з трагічною місією покладання квітів пам'яті жертв збитого літака, не з метою співпраці з офісом генпрокурора Голландії в цьому трагічному випадку. Є прекрасна можливість подарувати красу і врятувати світ, яка випадає нечасто. Ми будемо з радістю робити і таку частину своєї роботи», - заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: