Грибовицьке сміттєзвалище – проблема не лише Львова, таке може статися будь-де, – народний депутат

Грибовицьке сміттєзвалище – це проблема не лише Львова. Таке може статися будь-де. Зараз ми маємо приклад того, до чого може призвести нехтування державою таких проблем, адже без урядової підтримки вирішити їх неможливо.

Про це сьогодні сказав народний депутат України Сергій Кіраль на засіданні підкомітету ПАРЄ з питань навколишнього середовища та енергетики, що триває у Львові, пише ІА Дивись.info.

З цієї нагоди до Львова приїхали представники країн-членів Ради Європи, знані міжнародні експерти й інвестори, представники громадських організацій та політики.

Народний депутат України Сергій Кіраль наголосив, що це засідання важливе не лише для Львова, а й для країни в цілому, оскільки тут обговорюються такі важливі питання, як зміна клімату та імплементація Паризької угоди.

«Чому саме Львів? Тому що Львів першим в Україні підписав Угоду мерів, яка передбачає добровільне підвищення енергоефективності та використання відновлювальних джерел енергії. Тому що Львів має дуже багато проектів у цій сфері, якими можна поділитися. Тому що Львів є прикладом для всієї України й навіть пострадянських країн Європи в питанні інституційного впровадження енергозбереження на місцевому рівні», – розповідає очільник відповідного підкомітету ПАРЄ Сергій Кіраль.

За словами депутата, особливу увагу під час засідання приділять питанню сміттєзвалищ як джерелу забруднення довкілля та вадливості державної підтримки у вирішенні цієї проблеми.

У засіданні також взяли участь Андрій Садовий, директор фонду Е5Р Андерс Лунд, речник ПАРЄ з питань зміни клімату лорд Джон Прескотт.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: