Малехівські депутати відмовилися від договору про співпрацю з Львівською міськрадою

14508495_1821136018168897_921288581_n

Депутати Малехівської сільської ради проголосували проти договору про співпрацю, запропонованого Львівською міською радою.

Про це повідомив активіст Олег Вольський.

Договір передбачає, що Львівська міська рада зобов’язується здійснити коригування проекту рекультивації і після висновку експертизи погодити його із сільрадою. Також мають бути здійснені заходи із стабілізації тіла сміттєзвалища. Приймання сміття припускається тільки в межах заходів зі стабілізації та рекультивації.

Рекультивацію сміттєзвалища міська рада зобов’язується завершити за 4 роки. Відведення інфільтратів має бути виконано за півтора року. Також повинна бути облаштована суцільна огорожа та постійне відеоспостереження. Натомість Малехівська сільська рада зобов’язується не перешкоджати роботам зі стабілізації, а також надати міській раді нові земельні ділянки для робіт з рекультивації. За це Львівська міська рада повинна провести каналізацію Малехову, капітально відремонтувати дороги на трьох вулицях, влаштувати водогін, збудувати амбулаторію сімейного типу, звільнити мешканців села від оплати за водопостачання і впродовж 15 років надавати субвенцію на оздоровлення дітей у розмірі 600 тисяч гривень щорічно. У разі не виконання договору або його неналежного виконання Львівська міська рада має сплатити штраф у розмірі 50 млн грн. Угода набере чинності лише після затвердження її Малехівською сільською радою.

Однак це перший схожий договір, запропонований Львівською міською радою. Малехівська мільська рада підписувала вже схожі документи. Тому люди й не вірять, що всі обіцянки будуть виконані, а полігон не рекультивовуватимуть, а експлуатуватимуть звичним чином – просто будуть вивозити сміття.

Нагадаємо, наприкінці травня на грибовицькому сміттєзвалищі сталася масштабна пожежа, а згодом – зсув, який поховав під собою трьох рятувальників. Четверту людину – працівника ЛКП «Збиранка» досі не знайшли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: