На Львівщині до екологічного фонду надійшло понад 40 мільйонів гривень

До фонду охорони навколишнього природного середовища уже зібрано близько 40 млн грн при запланованих 32 млн грн.

Департамент екології та природних ресурсів ЛОДА прогнозує, що наступного року надходження до екологічного фонду можна збільшити вдвічі.

Про це повідомив під час звіту директор департаменту Руслан Гречаник на засіданні постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації у понеділок, 17 жовтня.

«Комісія позитивно оцінює роботу департаменту, зокрема в частині зборів до екологічного фонду, - каже голова комісії Андрій Білоус. - Це добре, бо тепер ми матимемо кошти, щоб вирішувати екологічні проблеми області».

За його словами, на цей рік були визначені  три великі пріоритети, на які скеровувалися кошти з  екологічного фонду.

Перше – це закупівля сміттєзбиральних машин.  Всього для потреб області цьогоріч придбають 9 сміттєвозів, до слова – першочергово йшла закупівля для гірських районів Львівщини.

Друге – це будівництво очисних споруд. «По суті  ми відмовилися від фінансування будівництва каналізацій. Це компетенція і зона відповідальності місцевих громад, - зазначив Андрій Білоус. - І з обласного бюджету ми на це вирішили кошти не скеровувати, хоча запитів було достатньо. Натомість ми підтримали пропозицію  будівництва очисних споруд, оскільки це є досить дороговартісно і в сучасних умовах простому населеному пункту зібрати такі великі кошти є просто нереально. Відтак очисні споруди цьогоріч побудували в Дрогобичі, Сокалі, Великих Мостах, Рава-Руській».

І третє -  це берегоукріплювальні роботи та протипаводкові заходи. Чверть бюджету екологічного фонду була скерована на запобігання підтоплень, руйнувань дорожнього покриття та очистку русел річок.

Директор департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Руслан Гречаник підкреслив, що пріоритетно фінансування з екологічних фондів надавалося таким об’єктам і заходам, які б мали позитивний та конкретний результат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: