До Росії з Донбасу вирушив ще один автомобіль з позначкою «вантаж 200», – ОБСЄ

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, перебуваючи в умовах обмеженого доступу до зони конфлікту на Донбасі, за 2,5 року офіційно нарахувала понад два десятки машин, позначених написом «вантаж 200» із загиблими росіянами, яких вивозили з України.

Про це заявив у четвер на засіданні Постійної ради ОБСЄ представник США при Організації посол Даніель Байєр, передає ТСН.

«27 жовтня Спостережна місія ОБСЄ в Гуковому і Донецьку зафіксувала, як ще один автомобіль для перевезення загиблих, позначений кодом «200» - для втрат російських військових, - перетинав межу між Росією і територію, утримуваною сепаратистами. І це лише останній з понад двадцяти таких транспортних засобів, зафіксованих за два з половиною роки – лише з тих, що були помічені», - наголосив він.

Байєр нагадав, що Кремль продовжує заперечувати власну безпосередню участь у конфлікті на сході України.

«Попри те, що Росія у себе вдома визначає злочином дискусії про свої військові втрати в Україні, це не скасовує того факту, що сини Росії продовжують гинути в конфлікті, в якому їхній уряд продовжує заперечувати втрати та свою центральну роль», - заявив американський дипломат і закликав РФ «припинити насильство та повною мірою виконувати домовленість про відведення військ».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: