Центр медицини катастроф Львівщини може отримати від поляків 2,5 мільйона євро

yzobrazhenye-091

4 листопада у Польщі директор ЛОЦЕМДМК Юрій Пацюрко провів зустріч щодо отримання гранту на покращення екстреної меддопомоги Львіщини у співпраці з польськими колегами.

Ціллю зустрічі було обговорення співпраця партнерів у рамках Програми Добросусідства Польща- Білорусь- Україна.

У подальшому планується написання спільного проекту в рамках Програми, де основними пріоритетами будуть покращення функціонування єдиної об’єднаної служби екстреної медичної допомоги Львівської області, підвищення рівня знань та навиків працівників служби, закупівля необхідного обладнання та оснащення для системи в цілому,залучивши кошти Європейської Спільноти.

Читайте такожЧи буде катастрофа в медицині катастроф?

Як повідомив в коментарі ІА Дивись.info Юрій Пацюрко, що під час зустрічі було проведено первинні переговори на забезпечення технічних домовленостей щодо отримання гранту.

«Якщо все вдасться, то приблизно ми виходимо на суму 2,5 мільйона євро для центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Якщо нас підтримають наші можновладці, то ці кошти підуть на обладнання, реанімобілі та навчально-тренувальні класи, тобто передбачається матеріальна частина і теоретична. Завдяки наявності цього гранту ми дозволимо нашим працівникам їздити за кордон вчитись по їхніх програмах і автоматично звідти, за кошти цього гранту будуть сюди приїздити інструктори і проводити тут навчання. Також за кошти цього гранту будуть закупленні реанімобілі. Якраз працюємо над цим, яку кількість можна буде закупити. Думаю від 2 до 7 реанімобілів», - розповів Юрій Пацюрко.

Статті по темі: Створення об’єднаного центру медицини катастроф Львівщини зайшло у глухий кут

Також Юрій Пацюрко додав, що в разі отримання гранту, реалізація проекту можлива з з початку 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: