Шлях з Києва до Варшави стане на півтори години коротшим

Цілорічний поїзд № 67/68 Київ – Варшава, з введенням в дію нового графіка руху пасажирських поїздів на 2016/2017 рік, із 11 грудня 2016 року долатиме відстань від Києва до Варшави на 59 хвилин швидше, а у зворотному напрямку час у дорозі скоротиться на 1 годину 29 хвилин.

Цілорічний поїзд № 67/68 Київ – Варшава, з введенням в дію нового графіка руху пасажирських поїздів на 2016/2017 рік, із 11 грудня 2016 року долатиме відстань від Києва до Варшави на 59 хвилин швидше, а у зворотному напрямку час у дорозі скоротиться на 1 годину 29 хвилин, передає УНІАН.

Як повідомили в прес-службі публічної акціонерної компанії «Укрзалізниця», час у дорозі поїзду № 67/68 Київ - Варшава зменшено за рахунок того, що поїзд робитиме зупинки на станціях Ковель, Мацеєв та Ягодин лише для технічних потреб.

Крім того, на станції Ягодин зменшено час на перестановку вагонів із широкої колії на вузьку до двох годин, поки ж на виконання таких дій витрачається 143 хвилини при проходженні туди і 117 хвилин - назад.

Згідно з повідомленням, поїзд прямуватиме за маршрутом із зупинками на таких станціях: Дорохуск, Хелм, Хелм Място, Рейовець, Травники, Свидник Всходний, Свидник Място, Люблін, Наленчув, Пулави Място, Деблин, Пилава, Варшава Всходня, Варшава Центральна, Варшава Захадня.

У прес-службі уточнили, що наразі поїзд № 67/68 Київ - Варшава курсує через Рівне - Луцьк - Ковель - Ягодин - Хелм - Люблін, а зміна вагонних візків для переходу на інший стандарт ширини колії відбувається на станції Ягодин.

Також ”Укрзалізниця” зробила більш зручним для пасажирів час відправлення та прибуття поїзда. Він відправлятиметься зі станції Київ-Пасажирський о 17:24 замість 16:48 і прибуватиме назад на цю станцію о 09:22 замість 12:58.

У повідомленні зазначається, що поїзд курсує щодня на постійній основі. У складі поїзда 30-місні пасажирські вагони міжнародного габариту RIC, які використовуються переважно в поїздах міжнародного сполучення з країнами Європи. Вартість проїзду в сполученні Київ - Варшава становить 2250,83 грн.

У прес-службі підкреслили, що перевезення пасажирів між Україною та Польщею здійснюються на умовах ”Угоди про міжнародне пасажирське сполучення” і ”Особливих умов міжнародних перевезень (SCIC) - для поїздок за проїзними квитками в сполученні Схід-Захід (EWT) (тариф Схід - Захід)». Відповідно, кожна із залізниць - ”Укрзалізниця” і польська залізниця - встановлює тариф по своїй території, які оголошуються у валюті євро та розраховуються в національній валюті країни оформлення проїзного документа на дату звернення пасажира за квитком.

Як повідомляв УНІАН, «Укрзалізниця» планує наступного року підвищити тарифи на проїзд у пасажирських поїздах у два етапи – на 16% у лютому й на 16% у жовтні в усіх категоріях пасажирських вагонів, крім швидкісних поїздів категорії «Інтерсіті+». Тарифи на проїзд у вагонах 1-го і 2-го класів у поїздах ”Інтерсіті+” планується підвищити з січня 2017 року на 10%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: