У Львові побили історика, бо він розмовляв польською мовою

24-річного випускника історичного факультету Українського католицького університету Олега Гринчука побили 5 лютого на вулиці Пекарській, бо чоловік розмовляв по телефону польською мовою.

24-річного випускника історичного факультету Українського католицького університету Олега Гринчука побили 5 лютого на вулиці Пекарській, бо чоловік розмовляв по телефону польською мовою, пише Zaxid.net

Як розповів Олег Гринчук, під час його телефонної розмови, яку він вів польською мовою, до нього підбігли двоє невідомих молодиків, почали погрожувати йому російською мовою і врешті напали на нього.

«Не буду переповідати їхні аргументи на користь того, чому польська мова погана. Але слова, з якими вони завершували своє діло, зацитую: «Больше чтобы не балакал».

Читайте також: Україна має засвідчити, що не мінятиме ставлення до свого минулого в залежності від бажань сусідів, – В’ятрович

Мене побили у Львові за те, що я «балакав» польською мовою. Такого я не очікував», – написав 24-річний Олег Гринчук на своїй сторінці у Facebook (пізніше він видалив цей пост).

«В мене забій над оком і зараз чекаю в черзі на рентген. Навряд чи матиму струс мозку, але лікарі рекомендували пройти обстеження, – повідомив він – Не хочеться думати, що це на фоні міжнаціональної ворожнечі, але те, що мене били саме за польську, – факт».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: