Скандальну книгу, що принижувала українців, вилучили із львівської книгарні

16830810_1892087581006828_4739149832681372462_n
Сторінка посібника / фото зі сторінки Миколи Сироти

Мережа книгарень «Є» вилучила із продажу навчальний посібник Світлани Варшавської «Учебник ненормативной лексики английского языка», у якому використано слово «хохол» на позначення українців.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці книгарні «Є» у Львові у Facebook. Користувач Facebook Микола Сирота, який раніше писав, що виявив скандальне видання на полицях книгарні «Є» у Львові на проспекті Свободи.

«Стосовно перших результатів: Книгарня "Є" Львів вилучила книгу з продажу! Дуже дякую адміністрації за таку позицію, гадаю, що це дійсно був недогляд відділу закупівель», – зазначив Сирота. Він повідомив, що намагатиметься обійти усі відомі книгарні у центрі Львова, щоби перевірити їх на наявність книги Світлани Варшавської, та закликав усіх робити те ж саме.

Водночас у мережі книгарень «Є» повідомили, що звернуться до СБУ через книгу Світлани Варшавської. Авторка, яка живе і працює у Львові, поки не коментує ситуацію.

Микола Сирота учора помітив у книгарні «Є» на проспекті Свободи у Львові посібник, в якому були образи українців: «Знаешь, почему хохлы не едят квашеные огурцы?», «И эта хахлушка приехала покорять Москву», «Скоро Голливуд будет Хохловудом, столько туда хохлов понаехало», «С истинным хохлом ни о чем толком не договоришься».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: