Як Садовий відреагував на рішення РНБО про припинення торгівлі з ОРДЛО

22a197203a19feea4dab3e0ae4bbfe17.png

Прийняте РНБО рішення про припинення торгівлі з тимчасово окупованими територіями Донбасу - адекватне рішення, але зробити це треба було три роки тому.

Про це заявив мер Львова Андрій Садовий, пише InfoResist.

«Це треба було зробити три роки тому. Ми про це говоримо останні два роки, б'ємо на сполох, не можна перемагати у війні, торгуючи з ворогом. Таким прецедентів я в світі не знаю. Тому, я вважаю, що це адекватне рішення в реаліях сьогоднішнього часу, правда, воно запізніле», - сказав він.

При цьому мер Львова розповів, чи втратить Україна через блокаду території Донбасу.

«А як ви збираєтеся зараз контролювати цю територію, якщо там знаходяться російські війська і російські солдати? Треба бути чесними, треба чесно сказати, що ця територію знаходиться в окупації і окупант несе персональну відповідальність за життя людей. Вони повинні забезпечити максимальні умови для прийому тих українців, громадян нашої країни, які готові приїхати на нашу українську територію. І робити все можливе, щоб успішно розвиватися, щоб рівень життя в Україні був в два-три рази вище, тоді вони будуть проситися до нас. Такі реалії світу. Подивіться, як розвивалася Німеччина після Другої світової війни, скільки було різних розмов про об'єднання НДР і ФРН і чим це закінчилося? Закінчилося тоді, коли це можна було зробити», - підсумував Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: