У Львові презентували антикорупційний проект «Прозорі фінанси — успішні громади»

51
Фото ілюстративне

30 березня у Львові журналісти сайту «Наші гроші» та представники ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень» презентували антикорупційний проект «Прозорі фінанси — успішні громади».

Мета проекту — виявлення та мінімізація корупційних ризиків при здійсненні закупівель у Львівській області через моніторинг та оскарження виявлених порушень.

«Кошти громади проходять кілька етапів від їх отримання до освоєння. Ключовим етапом є тендерні процедури, на яких ми будемо зосереджувати левову частку нашої уваги», — каже Мирослав Сімка, голова правління ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень».

Мирослав Сімка, голова правління ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень»

У свою чергу, журналістка сайту «Наші гроші» Олександра Губицька зазначає, що співпраця у рамках цього проекту дозволить добитися покарання винних.

«Раніше у нас була проблема: ми багато пишемо, але на це мало реагують. Факти завищення цін на якісь товари, послуги, факти змови тощо були, але нам не завжди вдавалося добитися того, щоби порушників покарали, а договори розірвали. Наша співпраця має цьому сприяти через надсилання запитів у контролюючі органи, юридичну допомогу та ін.», — каже Олександра Губицька.

Олександра Губицька, журналістка сайту «Наші гроші»

Читайте також: Активісти у Львові принесли труну під російський банк (фото, відео)

Наразі активісти і журналісти вже проаналізували понад 700 закупівель продуктів харчування і виявили там зловживання. У найближчих планах — перевірити також закупівлі по будівництву. Загалом проект триватиме вісім місяців.

Для залучення та контролю за публічними фінансами учасники пропонують приєднатися до їх групи у Фейсбуці «ПроЗорро на Львівщині». Журналісти та члени громадських організацій, долучившись до спільноти, можуть отримувати консультації експертів «Центру громадського моніторингу та досліджень» і журналістів сайту «Наші гроші. Львів» щодо закупівель та підготовки власних матеріалів. Також про виявлені порушення під час закупівель у Львівській області можна повідомляти на електронну пошту [email protected].

Проект здійснюється за фінансової підтримки Королівства Нідерланди та за сприяння Інституту війни та миру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: