Латвійські посадовці відкрили виставку у Львові

vystavka_arhitektura_latvija_lviv_2
Фотовиставка «Державне будівництво. Латвійська архітектура ІХ–ХХІ ст.» і «Стиль модерн в архітектурі: Рига та Латвія» у Національному університеті «Львівська політехніка». Фото: Галина Грицишин/ZIK Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/04/20/posol_latvii_ta_golovnyy_arhitektor_rygy_vidkryly_u_lvovi_tematychnu_1083103

Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс та головні архітектори Риги та Львова – Гвідо Прінціс та Юліан Чаплінський відкрили фотовиставки «Державне будівництво. Латвійська архітектура ІХ–ХХІ ст.» і «Стиль модерн в архітектурі: Рига та Латвія».

Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс та головні архітектори Риги та Львова – Гвідо Прінціс та Юліан Чаплінський відкрили фотовиставки «Державне будівництво. Латвійська архітектура ІХ–ХХІ ст.» і «Стиль модерн в архітектурі: Рига та Латвія».

Відкриття фотовиставок є частиною програму Наукових Фестин у Львові, повідомляє ZIK.

Фотовиставки присвячені архітектурі ІХ-ХХІ ст, а у Львові існує багато пам’яток. Тому організатори проводять паралелі між Латвією і Львовом.

«Виставки дуже добре продумані, скомпоновані, аби більше людей змогли їх оглянути, зокрема Ризький модерн, урбаністику. Ідея виставок належить Міністерству закордонних справ Республіки Латвія. Вона вже була успішно проведена у Києві та Чернігові. Я сподіваюсь, ця виставка може допомогти львів’янам познайомитись із Ригою і надихнути на відвідання нашого міста», – розповів проректор Ризького технічного університету.

Як розповіли на відкритті виставок, Інститут архітектури у складі НУ «ЛП» зараз налагоджує контакти із представниками Латвії. Одним із напрямків розвитку вони бачать співпрацю із нашим університетом. Це відкриває нові перспективи для студентів та викладачів, зокрема ведуть переговори щодо програми «Erasmus+».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: